A Prevenció Patika nagyban megkönnyíti a honlapján böngésző emberek életet a rendszerezett kialakítása miatt. A gyógyszerek és egyéb készítmények – legyen szó például lázmérőről, vagy hasmenés elleni termékekről (itt mindenképp érdemes kiemelni a bolus adstringens ( nevezetű gyógyszert) – külön kategóriákba vannak szedve. Ezeken belül pedig még több, különböző csoportok várnak ránk és így tovább. A mesébe illő ajánlatok menüpont alatt pedig tényleg olyan, mintha egy mesébe csöppentünk volna. Különleges termékek, szuper árakkal. Azonban fontos azt megjegyezni, hogy ha ebben a részlegben találunk valamit, arra mindenképp érdemes rögtön lecsapni, hiszen más vásárlók által, vagy csak a termékek frissítése miatt folyamatosan változik eme kínálat.

Valószínűleg a legtöbb ember a gyógyászaton belül keresgél. Ha rámegyünk az emésztőrendszeri problémákra, akkor láthatjuk, hogy több mint 200 termék várja a kiválasztását. Természetesen még itt is tovább tudunk szűrni a keresgélésben. Konkrét problémákra is rákereshetünk, de hatóanyag szerint is leszűkíthetjük a találatokat. Vegyük például a hasmenés elleni készítményeket, azon belül is a bolus adstringes tablettát. A részletes leírásban olvasható, hogy ez egy olyan több összetevőből álló bélfertőtlenítő készítmény, amelynek hatóanyagai megkötik a bélben jelenlévő mérgező anyagokat és védő bevonatot képeznek a belek falán. Kisebb-hosszabb tájékoztatást kapunk a gyógyszer hasznos tudnivalóiról, az alkalmazásáról, a lehetséges mellékhatásokról, a tárolásról, és arról is, hogy pontosan mit tartalmaz a csomagolás.

Aki szemfüles, az láthatja, hogy a gyógyszernél hatalmas betűk (EP) jelzik, hogy ez a termék elszámolható egészségpénztári számla terhére. Hogy mit is jelent ez pontosan? A vásárlási és szállítási fül alatt a Prevenció Patika ezt is részletezi. Mint kiderül, ez a prémium minőségű online gyógyszertár olyan „készpénzes” számlát állít ki, amelyet valamennyi magyar egészségpénztár elfogad. Ha ilyen számlát szeretne kérni valaki, akkor a megrendelés leadása során, fontos, hogy a megrendelés megerősítése előtt a „megjegyzés” rovatba fel kell tüntetni a választott egészségpénztárat, illetve a pénztári tagkódot. Az utóbbi nélkül nem fogja kifizetni a pénzt az egészségpénztár. Ezekben az esetekben is fizetni a szokásos módokon lehet ilyen termékekért is (helyszíni készpénzes, utánvét, bankkártyás fizetés, előre utalás). Ki kell emelni, hogy fizetni nem lehet közvetlenül az egészségpénztári kártyával, hanem utólagos visszatérítésre lehet beadni a kapott számlát, de erről is bővebben lehet olvasni. A patika által kiállított számlát az egészségpénztár felé tárgyéven belül bármikor, előző évi számlákat a következő év június 31-ig lehet elszámolni. A számla beérkezésétől számított 10 banki napon belül fizet az egészségpénztár.

A megrendelésünket kérhetjük akár házhoz is a Prevenció Patika szakszemélyzetétől is. Erről egy külön jogszabályi előírás gondoskodik. Ezeknek eleget téve a vény nélkül kapható gyógyszereket (termékfotón citromsárga gyógyszer feliratos) a Prevenció Patika szakszemélyzete szállítja házhoz a megrendelőnek, aki a kiszállított termékekkel kapcsolatban felvilágosítást tud adni. A szolgáltatás 19.990.- Ft feletti rendelés esetén ingyenesen vehető igénybe. Jelenleg mindez Budapesten, Debrecenben és Csongrád-Csanád vármegyében érhető el.

A rendelés amúgy nagyon egyszerű. Miután kosárba tettük a kívánt terméket vagy készítményeket, a személyes adatok, a szállítás cím és mód kiválasztása után a fizetés következik. Ez történhet előre utalással, utánvéttel és bankkártyás fizetéssel is, vagy akár helyszíni készpénzes megtérítés is igénybe vehető.

Nézz szét a weboldalon, keresgélj a termékek között és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet. Ha mindezzel megvagy, akkor pedig már csak élvezni kell a hatásukat.