Honlapkészítés WebDesign

Egy vállalkozás illetve személy megítélését a weben, addig míg nem kerülnek vele közvetlen kapcsolatba, nem ismerik meg tevékenységét, az emberek a külsőségek alapján döntik el. Ennek az első megítélésnek fontos, sokszor döntő szerepe van abban, kívánnak e kapcsolatba lépni velünk, meg szeretnének e ismerni bennünket, vállalkozásunkat. Ez a megjelenési forma az amit arculatnak nevezünk. Honlapunk arculata a webdesign. Ennek kialakítása jó esztétikai és pszichológiai érzéket, tapasztalati ismereteket igényel.

Egy területen tudok segíteni ebben Önnek: Az online és offline megjelenés kialakításában.

(Ez most durván hangzik de higgye el, a jó honlapkészítés és webdesign tervezés nem olyan bonyolult ügy mint a Nőkkel szembeni sikeres “arculatterv” kidolgozása és megvalósítása, pedig a mondás szerint, “minden Nő kapható” :)

  1. A szín és formavilág, felirat, logo, amely kifejezi Önt, cégét, termékeit és megfelel üzleti céljainak. Egységes arculat, cége névjegye, levélpapírja, borítékja, üzlete és weboldala.
  2. Arculat, amilyennek Önt, vállalkozását látják, amely alapján megítélik, megbíznak Önben, vásárolnak Öntől.

Tudom, hogy Ön most nem véletlenül van itt, nem véletlenül olvassa soraimat.
Szeretném elmondani, hogy mennyire megtisztel a figyelme, honlapom és szolgáltatásaim iránti érdeklődése. Biztosíthatom, hogy az oldalaimon cége weblapjának vagy teljes arculatának elkészítéséhez nélkülözhetetlen információkat talál, hogy megfelelően felkészült legyen a honlapkészítés  és a webdesign kialakítás közös folyamata során .

Amennyiben már rendelkezik tárhellyel és domain névvel saját honlappal, lehetősége van csak a webdesign megrendelésére is.

Az Internet, megoldásaiban és tartalmi viszonylataiban is az egyik legdinamikusabban fejlődő médiumok egyike. Ahhoz, hogy cége honlapja a kor követelményeinek megfelelő színvonalon jelenjen meg, időnként szükség van megújulásra a minőségének. Nem csak a honlap megjelenésének átdolgozására vállalkozom, hanem a megrendelő profiljának megfelelő aktív honlap kialakítására is.
Hogy ne csak költsön rá, aktivizálom azokat az erőforrásokat is, melyeket a korábbi honlap még nem aknázott ki. Ezáltal érheti el az Internet nyújtotta előnyök és lehetőségek teljes kiaknázását, mellyel az Ön érdemeit növelve közvetlenül, vagy közvetve profitot termelő honlapot készítek.
Az új arculat elemeit az Ön igényeinek megfelelően alakítom ki, melyek reményem szerint sikerre viszik az új arculatot, új lendületet adva vállalkozásának, az internetes megjelenés céljainak elérésére.

Professzionális megjelenést alakítok ki, újonnan alakuló, vagy új külsőre vágyó cégeknek, szervezeteknek, magánszemélyeknek egyaránt.
Egységes külsejű céglogó, névjegy, szóró -, reklámanyag, nyomtatvány, reklámtárgyak, cégtáblák, értékesítési és imázs weblapok, portálok valamint webáruházak adhatják meg a profi, bizalomkeltő megjelenést.
Az internetes megjelenések tervezése során nemcsak az esztétikai megjelenést, hanem a weblap célját és funkcióját is szem előtt tartom, hogy a webdesign tükrözze Önt és céljait, megítélésében pozitív élményekkel.

A jól kialakított arculat,  a webdesignnagymértékben segíti az adott cég, termék vagy szolgáltatás megismertetését, beazonosítását és könnyebbé teszi az értékesítést, ezáltal még több sikerre tehet szert! A látványnak nagy szerepe van nemcsak mindennapjaink során, hanem az üzleti életben, főleg az értékesítésben. Az, ami jól néz ki, és tetszetős, sokkal több embert vonz és tesz érdeklődővé.
Bizonyított tény, hogy egy jól sikerült művészi- vagy reklámfotó sokat segít az eladás során. Nem mindegy, hogy milyen az Ön termékének a látványa! Csak színvonalas képeket érdemes elhelyezni az adott prospektusban, katalógusban vagy weblapon. Az igényesség és a magas színvonal garantáltan megtérül.

Egy jól kialakított cégimázs aranyat ér!

Sajnálatosan a webdesign az utóbbi években hibásan épült be a magyar webes köznyelvbe. Ha webdesign szakembert keres valaki, akkor a legtöbb esetben nem arról van szó, hogy okosan és hatékonyan szeretnének megtervezni weboldalakat, hanem inkább látványosan, a szemnek csalogató grafikával. Sajnos ami a vizuális megjelenés szempontjából kiemelkedő, nem biztos, hogy a honlap célját segíti, így látogatókat azaz vásárlókat, ügyfeleket veszíthetünk. A webdesign csak részben szól a vizuális megjelenésről. Legalább ilyen fontos a honlap szempontjából a megfelelő webes arculattervezés. Egy kiváló kivitelű webgrafika akkor kiváló valóban az oldal szempontjából, ha nem csak vizuálisan csábító, hanem a honlap tervezett céljának is előmozdítója. A webdesign elemek célja a látogató komfortérzetének, hangulatának javítása és az oldalon tartás, azonban nem szabad, hogy a marketing más vonalainak rovására ( keresőoptimalizálás ) menjen.


Ami az arculathoz szükséges:
 (ezeket tudom akár magam is biztosítani, de szeretem közösen formálni a dolgot a megrendelőimmel)

Alapvető motívumok, kikötések az egységes arculat kialakításánal:

– Logo
– Betűtípus
– Tipográfia
– Színek
– Kabalafigura

Az imázshoz szükséges főbb elemek:

– Névjegykártya
– Céges boríték (C6-C4 stb. légiposta és ablakos változatok)
– Céges levélpapír
– Weblap
– Céges Dosszié/Mappa
– Dossziétartó
– Feljegyzések memo-lapok
– Címkék

Ajándéktárgyak

– Reklámtárgyak (öngyújtó, csokoládé, számológép, mappa, stb.)
– Falinaptárak
– Üdvözlőlapok
– Meghívók
– Reklámtáskák

Lehetőség van a részleges arculati anyagok megterveztetésére is:
Rugalmasan, önállóan logo vagy névjegykártya tervezést, akár kizárólag a webes arculat a webdesign tervezését is elvállalom.

Igény szerint együttesen megtervezzük a logót, névjegykártyát, levélpapírt, borítékot (akár több méretben is), dossziét, webes arculatot. Igény szerint megtervezem az adott cég vagy vállalkozás teljes működési területére, minden külső és belső vizuális megnyilvánulására vonatkozó arculattervét, melyet a webdesign is tükrözni fog.
Értékesítési szövegek, termékleírások … mert szóból ért az ember.
Nem mindegy, hogy mit és hogyan kommunikál a cégéről vagy vállalkozásáról a piac felé. Egy-egy félresiklott vagy nem elég ütős megfogalmazással komoly nyereségtől eshet el!
Egy weblap, szóróanyag, prospektus, vagy katalógus esetében különösen fontos szerepe van a szövegnek. A frappáns, stílusos marketing szöveg segít felkelteni az érdeklődést a cége, terméke, vagy szolgáltatása iránt.

Hogy mit kell, hogy Ön hozzon ennek az arculatnak a kialakításához?
Információt a következő témakörökben:

Ismernem kell a honlap célközönségét: látogatói demográfiai profilját, vásárlási szokásait, stb. Ezek alapvetően befolyásolják a weblap és a webdesign kialakítását.
Tudnom kell, amikor nekiállok a honlapkészítés megtervezéséhez, hogy mit vesz Öntől a honlap célközönsége. Nem csak azt, hogy milyen terméket árusít, de azt is, hogy milyen érzés, arculat vagy életstílus asszociálódjon a termékkel szándékai szerint.
honlapkészítés folyamatában azt is meg kell tudnom, hogyan pozicionáljam termékét vagy szolgáltatását.
Pl. A legjobb ár/érték arányt nyújtja, a legjobb minőséget, a legjobb kiszolgálást, a leggyorsabb kiszállítást, a legkorszerűbb terméket, a leginkább környezetbarát, vagy milyen egyéb módon különbözteti meg magát másoktól? Ezek alapvetően befolyásolják a webdesign megtervezését.

Hirdetéseinek kialakításához is szüksége van webdesignerre, a banner ki kell fejezze a cél weboldal tartalmát, voltaképpen az egy kapu a bemutatkozó vállalkozáshoz, a webdesign az Ön vállalkozását, Önt kell tükrözze.

Ezek a legfontosabb tudnivalók a honlapkészítés során a webdesign elkészítésével kapcsolatban.

Amit ajánlok: rövid határidőkkel egyedi weblapok kivitelezése, régi, már meglévő weboldalak felújítása, bármilyen típusú honlapkészítés, validálás, egyedi webdesign meglévő vagy új weboldalának.
Ingyenesen webfejlesztési tanácsadás. Aki szeretné önmaga elkészíteni weboldalát és honlapja optimalizálását az a blog szekcióban megtalálható tutorialok segítségével elindulhat ezen az ösvényen.