Sokat gondolkozom azon, hogy milyen arculata lesz majd az induló vállalkozásomnak. A weboldaltól kezdve a social media felületeken át. Azért ez egy egész nagy vállalás, ha belegondolunk… Ráadásul a mai információs zajban nagyon nehéz feltűnni, kitűnni, de mégis úgy, hogy figyeli a trendeket az ember és igyekszik az egyediségét megmutatva, jóízléssel illeszkedni az összképbe. Még szerencse, hogy ilyet is tanultam, különben súlyos pénzeket fizethetnék ki másnak… Persze azért lehet, nem ártana legalább szakmai tanácsot kérni valakitől.

Pedig sokáig azt hittem, függőkkel fogok foglalkozni – nem így lett, de attól figyelemmel követem az addiktológiai híreket és a bentlakásos rehabilitációs intézetek helyzetét. Legutóbb a Felépülők program ragadta meg a figyelmemet, mert bevallom őszintén, már első pillantásra sokkal pozitívabb benyomást tett rám, mint a bentlakásos rehabilitációs intézetek úgy általában. A felepulok.hu oldalon megannyi információ olvasható a négy héten át tartó, valamint ezenfelül utógondozást is magában foglaló programról – például a helyszínről, szakemberekről, a program alapját nyújtó, sok évtizedes múltra visszatekintő Minnesota-modellről. Úgyhogy minden érintettnek előszeretettel ajánlom, hogy látogassa meg ezt a site-ot mihamarabb, nem kizárólag a programról való informálódás végett, hanem azért is, mert hasznos blogcikkeket is lehet náluk olvasni a függőség témájában. A kapcsolatfelvételre pedig több módunk is van, és akár hozzátartozóként is felkereshetjük őket.

Azt hiszem, ezen információk birtokában megegyezhetünk abban, hogy a Felépülők Központ más, mint a megszokott bentlakásos rehabilitációs intézetek. A zord intézményesültségnek itt nyoma sincs, emberközeliség, erős elhivatottság jellemzi a csapatot, akik saját életútjukból és tanulmányaikból is merítve igazán eredményes támogatást tudnak nyújtani mindazok számára, akik szeretnék maguk mögött hagyni az aktív függőségi állapotot.