A modern technológia fejlődésnek mindig is voltak előnyei és hátrányai is. Gondoljunk például az internet megjelenésére. A világhálón ma már szinte bármi elérhetővé és hozzáférhetővé vált, főleg a fiatalok részére. Emiatt sok kritikával is illetik. Gyakran mondják például, hogy a közösségi média erősíti a megfelelési kényszert az emberekben és elvonja a figyelmünket a valódi társadalmi problémákról, és romlik az oktatás színvonala is, mivel a gyerekek nem akarnak annyi mindent megtanulni, ha valaki majd úgyis feltölti azokat az információkat is egy weboldalra. A nyelvművelésre sincs jó hatással, mivel napjainkban már az alacsony iskolázottságúak is hozzáférhetnek ezekhez az oldalakhoz, a tartalmaikat pedig helyesírás szempontjából senki sem ellenőrzi. A magázódás fokozatos eltűnése részben szintén az internetnek köszönhető, mivel sokszor nem tudjuk megmondani elsőre, hogy akivel éppen beszélünk, az idősebb vagy fiatalabb nálunk, illetve milyen viszonyba kerültünk egymással egy közös téma kapcsán. Ennek egyéb veszélyei is vannak, mivel a csalók is előszeretettel élnek vissza ismeretlenek bizalmával.
Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az internet jól használva segíteni is tud nekünk sok mindenben. Én ott találtam például gázkazán szerelő szakembert, méghozzá a vizgazfutesszerelo24.hu-n. Nem is akármilyet!
Manapság már nem az van a nagyvárosokban, mint régen falun, hogy a szomszédból bármit kaphat az ember, még egy profi gázszerelő telefonszámát is. Éppen ezért nagyon kétségbe voltam esve, amikor egy hideg téli napon egyszer csak nem indult be a fűtés. Én pedig pont vendégeket vártam a hétvégére, ezért nagyon kellemetlen lett volna, ha addig fennáll a hiba, és nekik is nálam kell fagyoskodniuk. Találomra kiválasztottam az internetes listából a vizgazfutesszerelo24.hu honlapját, és mivel láttam, hogy ők elég gyorsan ki is tudnak jönni, kétségbeesetten tárcsáztam a telefonszámukat. Elmondtam nekik, hogy sürgősen gázkazán szerelő mesterre van szükségem, mert leállt az egész rendszer. A vizgazfutesszerelo24.hu munkatársa már a telefonban próbált segíteni, hogy megnyugodjak, és megígérte, hogy jönnek amint tudnak. Addig pedig afelől érdeklődött, hogy milyen kazánom van, hogyan észleltem a problémát, stb.
Nem is telt el sok idő a profin felkészült szerelő érkezéséig. Annak rendje és módja szerint megvizsgálta a kazánt, illetve a radiátorokat is. Kiderült ugyanis, hogy egy légmentesítés sem ártott volna, de hát mikor is foglalkoztam én utoljára a fűtéssel? Az őszi-téli időszakban mindig kezdődik az unokáknak az iskola, jönnek az ünnepek, valaki folyton megbetegszik, állandóan ezernyi más dolga van az embernek. De azt hiszem, mégsem ártana megfogadni a vizgazfutesszerelo24.hu tanácsát, és rászánni minden évben ezt a kis időt az esetleges meghibásodások kiszűrésére, mert a gázkazán szerelő szerint is lehetett volna rosszabb is. Ha például valamilyen égéstermék elvezetése nem megfelelő, akkor szívhatjuk a lakásban is a szennyezett levegőt, ebben az esetben pedig már nem csupán a fűtés, hanem az egészségünk miatt is aggódhatunk. Annál drágább kincs pedig nincsen!
A javítás szerencsére még épp időben elkészült, a gázkazán szerelőnek sikerült beszereznie hozzá a szükséges alkatrészt is. Boldog voltam, amiért nem kellett sokáig ülnöm a hideg lakásban, és a vendégeimet is már otthonom melegében fogadhattam. Haladni kell a korral, ha szeretnénk hatékonyan megoldani a problémáinkat a mai világban, illetve az időt és energiát sem szabad sajnálnunk, amikor valamilyen kisebb dolog elintézéséről van szó. A baj sosem jön jókor, ezért sokkal jobb megelőzni azt.