Honlaptipusok

Amint eldöntötte, hogy igen, Önnek szüksége van a webes megjelenésre, valószínűleg nem teljesen látja még tisztán, milyen formában is kellene ezt megtennie.

A felmerülő kérdések; weblap típusa a webdesign milyen legyen, szükséges-e a profi arculattervezés, felújítás?

Jó, jó, weboldal. De milyen?

A kinézettel kapcsolatban is sokak gondolkodnak, de ez bizony egyedi ízlés, és fantázia kérdése a szakmai szempontokon túl főleg. Ami a nagy kérdés, amiről esetleg nincs, vagy csak kevés elképzelése van, az a honlap típusa.

Honlap készítés
Két főcsoportba sorolhatjuk a weblapokat; értékesítési weblapok és imázs weblapok.
Természetesen átfedések vannak a két főcsoportban, a honlap készítés során azonban akár markánsan elkülönülő honlap és tartalmi szerkezetet is ki lehet alakítani a honlapszerkesztés során.

Ha még nem tudta eldönteni, hogy értékesítési vagy imázs weblapra van szüksége, bátran keressen meg, és kérje a segítségemet, előfordulhat, hogy Önnek akár ingyenes megoldás is megfelel, amihez csupán a tanácsaimra van szüksége, melyek az ingyenes megoldások melyek sablonok alkalmazásával elegendőek, nem szükséges profi webfejlesztő aktív közreműködése.

Egy kis segítség az induláshoz a döntésben, milyen az a weblap, amire szüksége van:

Imázsweblapok közé tartozik a személyes és céges bemutatkozás, termék- és szolgáltatás portfolió.

Kis-, közép vállalkozások és nagyvállalatok internetes megjelenésében is segítséget nyújt, a leggyakoribb forma a weboldal készítés során. Ide tartozik a portfólió is.

A legismertebb értékesítési weblap forma a webáruház, vagy webshop, ki hogyan nevezi

Használható tetszőleges üzleti modellhez, az üzleti folyamatok automatizálásával.

Webshop készítés

A webáruház egy gyűjtőfogalom, amely többféle véálasztható on-line értékesítési megoldás lehetőségét fejezi ki. Lényege, hogy a vásárló a webböngészőn keresztül rendel meg valamilyen terméket. Tehát nem muszáj a vásárlás minden folyamatának (fizetés, szállítás, kapcsolattartás) online megtörténnie: ha az információk szolgáltatása, és a megrendelés a weben történik, akkor már internetes értékesítésről, webshopról beszélünk. Ez az értékesítési módszer nagyrészt hasonlít a hagyományos kereskedelemre, de rengeteg egyedi vonással rendelkezik. Tehát szükséges egy ilyen értékesítési rendszer indításához szakértő segítségét igénybe venni, hogy a honlap készítés elérje a várt eredményt

weboldal készítés

Egy jól felépített webáruház megtöbbszörözi a nyereségét. Nem kell egy új üzletet nyitnia, és mégis egy újabb piaci területet hódíthat meg! Bármilyen termék vagy termékcsoport számára megalkotom a legideálisabb értékesítési felületet a világhálón. Webáruház fejlesztése során összehangolom az ügyfél elképzeléseit, meglévő tapasztalataimmal és ügyelek arra is, hogy az értékesítő és a későbbi vásárlók is könnyen tudják kezelni a rendszert.

A webáruház kisöccse a webkatalógus, mely ugyanúgy termékeket kínál és mutat be, azonban a weben keresztül nem rendelhető meg a termék, csak egy összetett, könnyen kezelhető terméklistaként funkcionál.

A Portál vegyes imázs és értékesítési kategória, a tulajdonoson múlik mire használja.

Nagyvállalati portál, hírügynökségi rendszerek, intranet és extranetre való. A portál sok, gyakran frissülő információt tartalmaz, könnyen áttekinthető és egyszerűen karbantartható formában. A weblap készítés során kiemelten figyelembe kell venni a felhasználók kényelmét, a portálon a navigáció átlátható, egyértelmű kell, hogy legyen.

Weboldallap készítés

Külön kategóriát képviselnek, de mindegyik főkategóriával összetartozóak az olyan statikus, vagy interaktív tartalmakkal rendelkező megoldások, mint a webalbum, és a képgaléria, melyek sokszor üzleti szempontból a legmegfelelőebb kiegészítő megoldások ha a cél egy vagy több különböző termék, vagy tevékenység bemutatása.

Az egyszerű bemutatkozó honlapoktól az interaktív dinamikus oldalak elkészítéséig széles skálából választhat, mely formában kívánja megismertetni magát, vállalkozását az interneten.

Figyelnie kell azonban arra is, hogy a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing szempontjait figyelembe vegye döntésekor, mennyire és milyen formában van szüksége ezekre, kíván e banner vagy más típusú reklámokat kezelni a weblap használatakor. Ezek mind fontos tudnivalók már a honlapkészítés kezdetekor, hogy a későbbiek során a honlapkészítő fejlesztő olyan honlapszerkesztő megoldásokat tudjon beépíteni a webfejlesztés során, melyek megkönnyítik az Ön életét azáltal, hogy jól kezelhető weboldalt kap kézhez a fejlesztőtől.

Célom megismertetni minél több üzleti partneremmel az Internet nyújtotta kedvező lehetőségeket.

Internetes megjelenést biztosítok az egyszerű bemutatkozó honlapoktól a legkomolyabb portálokig, webes alkalmazásokig. Jelenleg használt főbb technológiáim: CSS, HTML, DHTML, PHP, MYSQL, FLASH, AJAX.