A mai világban nem épp a legegyszerűbb egy üzletnek sikeresnek lenni, egy lépéssel előrébb járni a konkurenciánál, és mindig kitűnni valami újjal, amire a potenciális kliensek, érdeklődők felfigyelnek.

Szerencsére sok mindent ki lehet próbálni a fenti dolgok elérésére érdekében, és az egyik legbiztosabb lehet a keresőoptimalizálás. A szakemberek remélek, hogy azok a cégek, amelyek komolyan gondolják az egészet és rá szeretnének lépni a siker felé vezető útra, hallottak már erről. Akik nem, azok jól teszik, ha utánaolvasnak ennek. Manapság igazán felkapott a sikerdíjas SEO, amelyik talán az egyik legkifizetődőbb opció a megrendelőknek és egyben egy remek megoldás az keresőoptimalizálás területén dolgozó szakértőknek egyaránt. Ugye a legtöbb esetben az efféle szolgáltatást igénylő megrendelőknek fogalmuk sincs arról, hogy melyek azok a kulcsszavak, amelyekre ideális mennyiségű keresés van. Pont emiatt a megfelelő szavak kiválasztása hosszabb ideig tartó, odafigyelést igénylő dolog, amikor is a SEO szakembernek sok mindenre oda kell figyelnie.

Ott van még a másik megoldás is, ha a megrendelő mondjuk olyan kulcsszavakkal szeretne a keresési listák első helyére kerülni, akárcsak a „kötelező  biztosítás” vagy épp a „hitel”. Ezek napjainkban olyan kulcsszavak, amelyek nagyon felkapottak, tehát a legnagyobb verseny van rájuk. A linképítés, keresőoptimalizálás területén tevékenykedő szaki így nem fogja tanácsolni a sikerdíjas lehetőséget, mert az ekkor nem épp a legkifizetődőbb megoldás. Ekkor még megfontolandó lehet az a bizonyos középút, amikor is a kliens és a SEO csapat együtt döntik el, hogy melyek azok a kulcsszavak, amelyekre a keresőoptimalizálás történik majd. Ebben az esetben a szakértők mindig több kulcsszó kipróbálását tanácsolják, amikre van egy nagyobb mennyiségű keresés.

A sikerdíjas SEO szerződés segítségével is el lehet jutni olyan díjakhoz, amelyek beválhatnak az ügyfélnek és képes a munka árát is teljes mértékben fedezni. Mivel ez egy komplex dolog, minden cégnek érdemes olyan csapattal együtt dolgoznia, akik szakavatottak, tapasztaltak és sikerorientáltak.