Belegondoltál már abba, hogy milyen érdekes, hogy a világ legeslegtöbb országában a 18-as számnak mekkora jelentősége van? A 18. életévünktől kezdve léphetünk be a 18bet oldalára is, de persze, ezt csak a vicc kedvéért mondom, a hangsúly jelen esetben nem ezen van, hanem inkább azon, hogy micsoda érdekesség ennek a mágikus számnak a gyakorisága.

A számmisztika és a kulturális szimbolizmus lenyűgöző világában a számok több mint számjegyek; jelentéseket hordoznak, történeteket mesélnek el és befolyásolják a hiedelmeket. Ezek közül a 18-as szám különösen érdekesnek tűnik, mivel a különböző kultúrákban és kontextusokban jelentések hálóját testesíti meg.


A kínai hagyományban a számok gyakran a hangzásuk alapján meghatározó jelentőséggel bírnak. A 18-as számot „Shí Bā”-nak ejtik, ami hasonlít a „biztosan jólétben” vagy „biztos, hogy gazdag lesz” jelentésű kifejezésre. Ennélfogva szerencsét hozó számnak számít, amely a szerencsét és a sikert jelképezi.

A vállalkozások gyakran beépítik a 18-at a nevükbe és a címükbe, remélve, hogy ezzel vonzzák a jólétet. Azt hiszem, ezzel máris érthetőbbé válik, hogy a 18bet miért választotta magának ezt a nevet, pedig nem is gondoltam volna, hogy a csapat ennyire képben van a keleti kultúrával.
Láthatóan azonban a 18bet csapata jól tudta már egy ideje, hogy miféle jelentősége is van a 18-as számnak, de azért remélem, hogy számodra tudtam valami újat mondani, ha nekik nem is. Mindezek mellett érdekes lehet még, hogy a Tarotban a Nagy Arkánum 18. lapja a Hold. Ez a kártya gazdag szimbolikájú, gyakran az intuíciót, az álmokat és a tudatalattit jelképezi. A Hold a pszichénk azon részéhez szól, amely titokzatosságba és rejtélybe burkolózik, és az önvizsgálat és a rejtett igazságok feltárásának útját tükrözi.